fredag 25 april 2008

natalies inlägg om skönhetsoperationer

Jag är inte helt för eller emot skönhetsoperationer. Det är ju individens eget val om man vill ändra på sin kropp och lägga ner tusentals pengar för sitt utseende. Dock finns det gränser för vad som är okej och inte okej. Ta bara folk som gör operationer för att likna katter, ödlor... ja vad somhelst även folk som Michael Jackson då näsan ramlar av pga för många operationer och då är det inte ens snyggt. När man gör det med måtta och det inte blir för mycket är det lugnt.
Sedan finns det ju folk som är i stort behov av skönhetsoperationer som t.ex. har en missbildning, eller blir mobbad pga av sitt utseende. Då är en sån operation viktigt för att höja sin självkänsla och hitta sin plats i samhället.

Skönhetsoperationer idag har blivit som att gå till tandläkarn, mycket pga media som ger en overklig bild av män och kvinnor. Kändisar är även en stor anledning till att samhället ser ut som det gör idag... då de gör allt för att se "bra" ut genom att lägga sig under kniven och fixa sig här och där, även att banta sönder sig. Ändå fortsätter folk att säga "det är inte snyggt att vara för smal" men sen står de där själva pga av pressen unga har i dagens samhälle där även anorexia, bulimi m.m bara blir vanligare och vanligare. Vem vet vart världen står om 10 år, kanske är det då vanligt att en 15 årig flicka väger 42 Kg och är 169 cm lång.

1 kommentar:

8Es funderingar kring etik sa...

Jag håller med dig, även om jag själv är emot skönhetsoperationer.
Men jag tycker att man ska få operera sig om man t.ex har en missbildning, för det kan ju som du säger höja självförtroendet.
För övrigt så tycker jag att du har skrivit bra och du har bra åsikter.

//Martin F