lördag 26 april 2008

Louises inlägg om skönhetsoperationer

Jag tycker inte att man ska behöva genomföra skönhetsoperationer. Varför folk inte är nöjda med sina kroppar vet jag inte men det kan ha att med att göra med allt som visas på tv, reklam skyltar & tidningar För alla dom som är med där har en viss kroppsform, en som ingen vanlig sund människa har. Antingen så har dom opererat sig eller så äter dom nästan ingenting, annars är det helt omöjligt att se ut sådär. Och många bilder och musik videos är redigerade.
Det finns nästan inga personen som har den där perfekta utseendet som alla vill ha. Även alla kändisar har opererat sig eller så svälter dom sig själva, i alla fall gjort något som gör att dom ser ut som dom gör.
Dom som opererar sig kan inte ha ett speciellt bra självförtroende, för om dom hade det hade dom varit nöjda med sig själva från början och inte behövt slänga bort en massa pengar på något som ändå inte kommer göra dom lyckligare.
Människor som gör en operation gör oftast en till och tror att dom kommer må mycket bättre av det, men det gör dom oftast inte. Det är egentligen inte utseendet som är problemet med att de inte är nöjda. De flesta tror att man alltid kan må bättre än man redan gör. Att ändra sitt utseende kanske inte är tillräckligt för att må bättre. De behöver jobba med sin själv-känsla också.
Det finns några få tillfällen som jag tycker är okej att man gör en skönhetsoperation, T.ex. om man varit med om en olycka och vill få tillbaka sitt gamla utseende. För då gör man det inte för att se ut som någon annan, utan som sig själv igen.

1 kommentar:

8Es funderingar kring etik sa...

Bra skrivet.Jag tycker ungefär som dig om att man bara borde operera sig om man har varit med om en skada eller något liknande.
Bra:)

// Annelie